نشریه چشمه
احمدی نژاد : کاهش قیمت نفت یک فرصت است
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد رئیسجمهور دیشب در گفتگوی مستقیم تلویزیونی با مردم که از شبکه اول سیما پخش میشد، در خصوص بحران مالی حاکم بر جهان گفت: بلوک غرب و سرمایهداری به طور کامل دچار بحران بیسابقهای شده و مدیران و تئوریپردازان آنها هم فقط از یأس صحبت میکنند و کمترین مدتی که برای رفع شدن این بحران در نظر میگیرند، 3 سال است و برخی نیز میگویند 5 یا 6 سال این امر طول میکشد.
وی ادامه داد: در مقطعی اقتصاد سوسیالیستی به پایان راه رسید امروز هم همان سرنوشت گریبانگیر اقتصاد سرمایهداری است. احمدینژاد با اشاره به تلاش و فعالیت دو سال و نیم دولت بر روی این طرح تحول اقتصادی گفت: الان اسناد پشتیبان بسیار قوی، مستند و مستدل در این خصوص وجود دارد و تقریبا هیچ کارشناس و صاحبنظری را سراغ نداریم که وقتی این طرح را با وی مطرح میکنیم آنرا نپذیرد.
رئیس جمهور در خصوص قیمت نفت نیز گفت: یکی از معضلات و ریشههای مشکلات اقتصادی ما سهم بالای مصرف نفت در بودجه دولت است، گرچه از وقتی که دولت را تحویل گرفتهایم در این 3 سال ده درصد از این سهم کم کردهایم یعنی سهم مصرف نفت در بودجه دولت از 62 و 7 دهم درصد به 52 درصد رسیده است، البته عدد مطلق بالا رفته چرا که حجم کل بودجه افزایش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه یکی از محورهای اصلی و اهداف طرح تحول اقتصادی کاهش مصرف ارز نفتی در بودجه است خاطرنشان کرد: در حال حاضر که قیمت نفت رو به پائین است میخواهند از این طریق به ما فشار بیاورند اما ما با اجرای این طرح این فشار را کم میکنیم یعنی همین کاهش قیمت نفت برای ما تبدیل به فرصت شده است.
وی افزود: بهترین حالت این است که میزان مصرف ارز نفت در بودجه را به صفر برسانیم اما حد وسط این است که نفت را فقط در کارهای عمرانی سرمایهگذاری کنیم.
وی با بیان اینکه حرف ما این نیست که دیدگاههای ما صددرصد است، افزود: ولی هرکس سؤالی کرده و پاسخ دادهایم، قانع شده است حتی در دولت فراتر و ورای این طرح آمادگی به لحاظ نظری و عملی ایجاد شده، دولت پای کار است فداکاری کند تا اقتصاد اصلاح شود.
وجود 50 بانک بحران زده در آمریکا
فهرست بانکهای بحران زده در آمریکا روز به روز در حال افزایش است.
به گزارش شبکه خبر، طی سه ماهه سوم امسال بیش از پنجاه بانک به جمع سازمان های بحران زده آمریکا اضافه شده اند و به این ترتیب در حال حاضر در فهرست تنظیم شده توسط انجمن فدرال بیمه سرمایه گذاری های آمریکا 171 بانک وجود دارد و این رقم نوعی رکورد طی سیزده سال اخیر محسوب می شود.
سرمایه این بانک ها 116 میلیارد دلار برآورد شده است و با این که در فهرست انجمن فدرال بیمه سرمایه گذاریها اشاره ای به اسم بانکها نشده کارشناسان معتقدند که بیست بانک بزرگ آمریکا در میان آنها قرار ندارند.
شیلا بیر ، مدیر این انجمن به وجود مشکلات جدی در بازارهای مالی آمریکا اعتراف کرده و یادآور شده که این مسئله بر وضعیت اقتصاد تاثیر خواهد گذاشت. وی در عین حال تاکید کرده که بیشتر بانکها با وجود مشکلات سرمایه های خوبی دارند و اعتبار خود را حفظ کرده اند.
42 هزار فروند موشک